DIÀLEGS GLOBALS PER LA SOSTENIBILITAT

La ciutadania ha d’esdevenir protagonista dels canvis cap a una societat més sostenible. Sota aquest principi i sense perdre de vista la propera Conferència de Nacions Unides Rio+20, aquest 18 d’abril s’han celebrat els primers Diàlegs Globals per la Sostenibilitat. Aquests diàlegs estan tenint lloc a diversos llocs del món i tenen com a objectiu establir espais de creació i impuls de projectes i iniciatives des de la societat civil amb la finalitat d’avançar cap a un desenvolupament més sostenible.

Amb metodologies participatives com l’Art of Hosting  i seguint els pasos Visualització-Participació-Reflexió-Compartir-Acció s’ha fet un viatge-diàleg a la cerca d’idees i projectes sobre la sostenibilitat. Preguntes com ‘Què hem d’aprendre?’ o  ‘Quin és el gran repte a afrontar?’ han estat algunes de les etapes d’aquest treball. S’ha detectat la necessitat de millorar els processos, la cerca i la optimització de recursos, fer un treball interior personal… Es planteja com a fonamental treballar en la direcció del ‘global al local’ però incidint ‘al global des del local’. Al web de http://onefutureoneplanet.org/ podreu trobar més informació sobre aquests Diàlegs i els seus fruits.

Aquests Diàlegs han estat organitzats per The Natural Step   i SoL. Els propers diàlegs tindran lloc a Reus (7 de juny), Madrid (28 de setembre) i de nou a Barcelona post-Rio+20 (15 de novembre).

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: