XX JORNADES EDUARD FONTSERÈ – ACAM

Sin título

Dissabte 29 de novembre al CosmoCaixa, Barcelona.

Monogràfiques sobre el V informe del IPCC

Un any més l’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) organitza lesXX Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que enguany s’escauran el dia 29 de novembre de 2014. Com cada any parell, s’hi estudiarà un únic tema monogràfic. Per rellevància i actualitat es tractarà el V informe del IPCC (2014).

En aquestes Jornades, hi intervindran especialistes de les institucions següents: Institut Català de Ciències del Clima (IC3), Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UdV) i l’Agencia Estatal de Meteorologia (AEMET). Totes les ponències presentades s’inclouran al llibre de les Jornades , així com també els resums dels pòsters exposats.

També reproduirem un escrit del Dr. Eduard Fontserè sobre Climatologia de la Mediterrània occidental realitzat quan era Director del Servei Meteorològic de Catalunya, un dels millors escrits de Fontserè meteoròleg per la seva claredat i l’esforç de síntesi.

Totes les ponències presentades s’inclouran al llibre de les Jornades , així com també els resums dels pòsters exposats.

PROGRAMA:

Dissabte, dia 29 de novembre, matí:

08.45 Recollida de documentació i credencials.

09.00 Presentació de les Jornades, a càrrec del vicepresident de l’ACAM.

09.10 Primera ponència: Los límites del planeta y el 5º IPCC. Dr. Javier Martín Vide, UB.

09.50 Segona ponència: Projeccions climàtiques futures regionalitzades a Catalunya a alta resolució. Dr. Toni Barrera, SMC.

10.30 Tercera ponència: Impactes del canvi climàtic i adaptació: Reptes i oportunitats?. Dra. Maria del Carmen Llasat Botija, UB.

11.10 Torn obert de preguntes.

11.20 Descans. Cafè. Refrigeri.

12.00 Quarta ponència: Highlights and updates of IPCC AR5 WG1 project. Dra. Ileana Bladé, UB.

12.40 Quinta ponència: Climate prediction for climate services: How the IPCC got involved in verifying the climate information. Dr Francisco J. Doblas-Reyes, IC3.

13.25 Torn obert de preguntes.

13.40 Final del bloc i dinar.

16.00 Sisena ponència: ¿Está cambiando el clima?: Análisis de lo cambios observados en España a luz del 5º Informe del IPCC. Dra. Mª Yolanda Luna Rico, AEMET.

16.40 Setena ponència: Impactos, vulnerabilidad y adaptación al cambio climático en el medio rural: hallazgos del IPCC. Dra Marta Rivera, UAB.

17.20 Torn obert de preguntes.

17.30 Descans. Cafè.

18.00 Vuitena ponència: Conclusions del 5è Informe de l’IPCC en quant a la contribució dels edificis en la reducció del canvi climàtic. Dra Luisa F. Cabeza. UdL.

18.45 Taula rodona. Moderador. Sr Tomàs Molina, TVC i torn obert de preguntes.

19.45 Clausura, amb la participació del president de l’ACAM, del director del SMC, d’AEMET i de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Les Jornades tenen el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, de l’Agencia Estatal de Meteorología, de la Diputació de Barcelona i de CosmoCaixa Barcelona.

Prospecte i inscripció: XXJEF_2014_ACAM

Tota la informació la trobareu a: http://www.acam.cat/XXJEF

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: