Exploradors del temps a Catalunya

En un món preocupat per les conseqüències del canvi climàtic en el temps i el medi ambient, l’exposició Exploradors del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya analitza els modes d’observació del clima al llarg dels anys.

A través d’una exposició formada per 17 roll-ups ubicats fins al 15 de desembre a la Galeria del Paranimf de l’Edifici Històric, es proposa un recorregut per la història d’aquesta observació a Catalunya.

Avui dia sembla natural que hi hagi persones dedicades a estudiar l’atmosfera i el clima, a cercar les causes quan es produeix un desastre meteorològic. Però, fa més d’un segle, qui es preocupava del temps? Per què ho feien? Quins coneixements tenien? Eren aficionats, investigadors, professionals? Quin paper hi han fet les dones?

La mostra aproxima el visitant al món de la meteorologia plantejant-li reptes i preguntes, des d’un doble vessant: l’observació i l’experimentació, com a mètodes fonamentals de l’estudi d’aquesta ciència.

Així mateix, l’exposició ens permet conèixer personatges rellevants de la ciència meteorològica a Catalunya, com Rafael Patxot, fundador de l’Observatori Català i impulsor de l’observatori astrològic de la Universitat de Barcelona.

Calendari/horari: De dilluns a divendres de 8:30 a 21:00 h.

Organitza: Grup d’Anàlisi de situacions Meteorològiques Adverses (GAMA) del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona. Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el projecte HOPE (CGL2014-52571-R, Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat).

 Entrada lliure.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: