CONCURS FLOODUP

El projecte de ciència ciutadana Floodup i el projecte AGORA organitzen el CONCURS FLOODUP, que té com a objectiu, incentivar la participació ciutadana i promoure l’interès dels participants en els processos de recerca sobre riscos naturals i canvi climàtic, a través de la recopilació d’observacions/fotografies relacionades amb marques històriques i inundacions a partir de 1970.

Compartint aquestes observacions per a ús científic, els ciutadans aporten informació detallada que permet als investigadors entendre i analitzar els impactes dels episodis extrems, extreure aprenentatges que contribueixen a la transferència del coneixement i treballar en la creació d’espais que promoguin el desenvolupament d’accions que augmentin la resiliència i disminueixin la vulnerabilitat de les comunitats.

A més, aquesta informació és de gran utilitat per a la validació de models meteorològics i eines de seguiment i vigilància de fenòmens meteorològics extrems.

A qui va dirigit aquest concurs?, aquest concurs està dirigit a qualsevol persona major d’edat, interessat/da en els riscos naturals, els fenòmens meteorològics extrems, el canvi climàtic i l’adaptació de la societat.

Condicions de participació

  1. Ser un usuari registrat a l’aplicació Floodup. L’aplicació es pot descarregar en el mòbil des de les botigues d’aplicacions d’iOS i Android i és completament gratuïta. El seu funcionament és molt senzill, trobareu una guia a: https://agora.ub.edu/area-de-participacio/area-de-participacio-fitxa-5-com-participar-a-floodup/.
  2. MOLT IMPORTANT! En pujar una observació, s’haurà d’incloure la paraula “CONCURS” el camp “què t’ha cridat l’atenció?” en el formulari de l’observació.
  3. Realitzar com a mínim una publicació d’una observació relacionada amb un episodi d’inundació posterior a 1970, a través de l’aplicació mòbil Floodup en la categoria inundacions/pluges intenses.

Tipus d’observacions:

  • Marques d’inundacions històriques al territori a partir de 1970: la imatge ha d’indicar una marca/placa/gravat que faci referència a fins on va arribar el nivell de l’aigua o una marca/placa commemorativa d’un episodi de pluges intenses o inundacions.
  • Inundacions històriques a partir de 1970: la imatge ha d’assenyalar danys, impactes, desbordaments o el nivell de l’aigua que es va assolir en un episodi d’inundació.

Selecció

El jurat del concurs està compost per membres de l’equip GAMA.

Es valoraran els següents aspectes:

  1. Claredat de la fotografia.
  2. Nombre d’observacions per participant a través de l’aplicació Floodup (entre el 19/01/2023 i el 15/04/2023).
  3. Informació complementària aportada sobre l’observació mitjançant el formulari.

Calendari

El concurs tindrà lloc des del 19/01/2023 fins a 15/04/2023 a les 23:59h.

Qualsevol participació que no hagi quedat registrada dins d’aquest període resta exclosa del concurs.

La comunicació de la persona guanyadora es farà a través dels comptes de Twitter: GAMA (@GAMA_UB) i Floodup (@floodup_UB). L’organització es posarà en contacte amb els guanyadors a través del mail utilitzat en el registre a l’aplicació Floodup.

Premis

  • Primer premi: estació meteorològica sense fils Froggit HP1000SE PRO Wi-Fi.
  • Segon premi: pluviòmetre digital TFA.
  • Tercer premi: estació meteorològica sense fil (T, HR).

Normes generals

Totes les persones que participin en aquest concurs, pel fet de participar-hi, accepten íntegrament les bases del concurs, així com la resolució per part de l’organització de qualsevol problema que no estigui previst en aquestes bases, seguint els criteris que aquesta consideri més adequats i que el seu nom surti publicat en cas de ser premiat/da. El resultat de la votació del jurat és inapel·lable. Els canals de comunicació del concurs, a l’efecte de notificacions o avisos, són la pàgina web del projecte i el canal de Twitter de GAMA i Floodup.

Per a més informació o resoldre qualsevol dubte sobre les bases del concurs, contacti amb agora@meteo.ub.edu

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: